2016. aug 31.

Könyv ajánló- A XX. század nagy beszédei

írta: Ihász Gergely
Könyv ajánló- A XX. század nagy beszédei

Brian Macarthur- A XX. század nagy beszédei

A mostani könyvajánló nem egy tipikus személyiség fejlesztő könyv. Nem tanácsok, tanítások vannak benne. Mégis úgy gondolom, nem hiányozhat senkinek sem a polcáról, aki kimagasló életet akar élni.

xx-szazad-nagy-beszedei.jpg

Úgy néztem a könyv épp nem kapható, de aki leleményes biztos meg tudja szerezni. A cím már sokat mondó.

Igen a korszak legnagyobb embereinek nagy beszédei vannak benne leírva. Olyan emberek egy vagy több beszédei, akik a korszak meghatározó emberei voltak. A könyv nem válogat, mindenki szerepel benne a pozitív és a negatív hősök is. Mert akár rosszra, akár jóra használta valaki a tehetségét, egy biztos hatással volt a XX. századra.

A könyv az 1899-es Theodore Roosevelt beszédével indít és az 1998-as Bill Clinton beszédével zárul. A teljesség igénye nélkül olyan személyek beszédei sorakoznak fel a könyvben, mint:

Lenin, Gandhi, Sztálin, Roosevelt, Hitler, Churchill, Montgomery, Patton, Martin Luther King, John F. Kennedy, II. János Pál Pápa, Nelson Mandela, Tony Blair, Borisz Jelcin.

A könyv olyan, hogy nem kíván hosszú ajánlást, mert a nevek, akiket felsoroltam már önmagukért beszélnek.

De ha mégis ki kellene emelnem egy dolgot, amit ebből a könyvből meg lehet tanulni, az, hogy ha hatással akarunk lenni másokra, el kell sajátítanunk a szónoklás, előadás, művészetét. 

 

Szólj hozzá

motiváció Fejlődés Könyv Könyvek Siker Olvasás