2016. sze 07.

Párbaj, avagy a Nő a Férfi ellen

írta: Ihász Gergely
Párbaj, avagy a Nő a Férfi ellen

Te is úgy érzed, hogy mit ér az életed. egy igaz társ nélkül? Mégis nehezen vagy egyáltalán nem találsz társat? Randizol, de csak elutasításban van részed?

parbaj_ferfi_es_no.jpg

A munkámból kifolyólag, sokat utazom és van, hogy kávézók teraszán összesítem a napom esténként. Azokat a helyeket szeretem, ahol mozgás, élet van. Ilyen a Wesselényi utca vagy az Eiffel tér. Összesítem a napom, telefonálok még párat, de a figyelmem elkalandozik a többi asztal felé. Amit észrevettem, hogy a legtöbb asztalnál fiatal 20-as, 30-as lány párok, csoportok beszélgetnek. Ha felmegyünk egy online társkeresőre, több regisztrált tagot találunk, mint korábban. Azt látom, mindenki társat keres, de még sem találja meg a párját.

Mára a saját tapasztalatomból és barátokkal folytatott beszélgetések után, azt vallom, a hiba bennünk van Férfiakban. Persze a Nők sem hibátlanok, de azt látom a legtöbb Férfi gyenge a Nőkhöz képest.

Ma már több Nő szerez diplomát, mint férfi. Ezek a Nők elhelyezkednek Multiknál, ahol megküzdenek a helyükért és 3-4 év alatt saját egzisztenciát alakítanak ki. Sikeresek a munkában és képesek egyedül megállni a helyüket az életben. Egyedül oldják meg a lakás felújítását és az autó szervizelését. Ha mélyen megnézzük ezt az új Nő típust, látjuk, hogy igazából a múlt felfogása alapján nincs szükséges a Férfire. Ha kell, akkor a szexet is megoldja, mert partnert mindig talál.

Mégis azt látom, szenvednek a Nők az egyedülléttől. Mindent megtesznek, hogy ne kelljen egyedül otthon lenniük. Barátnők, sport, túlóra… De a legtöbbjük mégis csalódottan jön el egy Randiról.

Kritikus vagyok, és azt látom a mai 20-as, 30-as Férfi nem tud felnőni a mai Nőhöz. Nincs életcélja, nem hajt a munkában, nem képezi magát, nem sportol. Ilyen tesze-tosza Férfiakkal találkozik a mai Nő.

Valahol megértem a mai Nőket. Él bennük az az Ösztön, hogy a Férfi, Férfi legyen, célokkal, magabiztossággal, de kevés az ilyen Férfi! A múltban a Nők megalkuvóbbak voltak, de a mai felvilágosult, céltudatos Nő, már nem tud nagy kompromisszumokat kötni.

Ébredjetek fel Férfiak, és nőjetek fel a mai Nőkhöz. Nem teljesíthetetlen a vágyuk, ők is társat akarnak egy életre!

 

Szólj hozzá

Fejlődés Férfi Megértés Párbaj Önbecsülés