2016. júl 03.

Milyen képekkel legyen feltöltve a Facebook fiókod, hogy pozitív képet alakítson ki rólad

írta: Ihász Gergely
Milyen képekkel legyen feltöltve a Facebook fiókod, hogy pozitív képet alakítson ki rólad

facebook-.pngMilyen képekkel legyen feltöltve a Facebook fiókod, hogy pozitív képet alakítson ki rólad

A Facebook ma már kikerülhetetlen, a fiataloktól a nyugdíjasokig mindenki rajta van és használja. Ugyan így tesznek a fejvadászok is. A fejvadászok már megnézik a facebook profilt miután találkoznak az Önéletrajzoddal. A Facbook-ra feltöltött képeid építhetik és rombolhatják is a rólad kialakult képet. Közelebb vihetnek az álmaid állásához, de el is bukhatod miattuk.

Ebben a bejegyzésben arra adok tippet, hogy milyen képekkel legyen feltöltve mindenféleképpen a fiókod.

  1. Profil képek

Azok a képek, amin csak te szerepelsz. Mindenki először ezeket a képeket nézi meg, és minőségük már minősítéssel bír rólad. Én azt javaslom fektess bele egy műtermi fotózásba ahol minőségi képek készülnek rólad. A bonuszt forgalmazó oldalakon találsz kedvező áron fotózást ahol 100-120 képet készítenek rólad, amiből biztosan készül elég minőségi kép. Javaslatom, hogy elegáns kép minden féleképpen készüljön rólad.

  1. Családi képek

Nem hagyhatjuk ki a családi képeket. Legyen egy mappa ahol több családi képed is szerepel. Ha a fejvadászok látják ezeket a képeket, tudják biztos a magánéleted. Ez azért fontos, mert csökkenti a fejvadászban a félelmet, hogy a családi dolgaid befolyásolják a munkában a teljesítményed.

  1. Könyvek, amiket olvastál

  Érdemes feltölteni 3-5 olyan szakmádhoz kapcsolódó könyvet amit olvastál. Ezek a képek a szakmai hitelességedet alapozzák meg. Mikor behívnak interjúra és látták ezeket a képeket, tudják mire számíthatnak. Arra vigyázz, hogy csak olyan könyveket tölts fel melyeket tényleg olvastál.

  1. Fényképek barátokkal

Ezek a képek azért fontosak, mert látni belőlük, hogy szociális személy vagy. Mikor a vállalat mérlegel, hogy felvegyen vagy sem, azt is nézi, mennyire illesz bel a csapatba. Képes leszel-e beilleszkedni a közösségbe. Ha látják a barátokról feltett képeket biztosak lehetnek, benne hogy nem lesz probléma a beilleszkedés.

Biztos lehetsz benne, ha ezek a típusú képek megjelennek a képeid között pozitív lesz a kép amit a Facebook fiókod tükröz.

Szólj hozzá

Facebook Tanács Karrier Állás Tipp Eredmény Siker