2016. nov 10.

Tinder, az online társkereső, hal piaca

írta: Ihász Gergely
Tinder, az online társkereső, hal piaca

Hova vezet az online társkeresés?

A múltban, a halat csak hal piacokon lehetett beszerezni.

A halászok hajnalban kimentek a tengerre halat fogni és mikor visszajöttek, a piacon kirakták a fogást, és a vevők külső, fajta és illat alapján válogathattak köztük. A Vevőnek nehéz dolga volt, mert halomba állt a hal és bármelyik árustól vásárolhattak.

 the.png

A Tinder, a mostani kor, társkereső hal piaca. A Tinder a legjobb bizonyíték, hogy a társkeresés egy életre megváltozott.

 Ahogy az internet terjedni kezdett, úgy jelentek meg az online társkereső szolgáltatások is.

 Aki nem ismerné a Tindert, ez egy aplikáció amit le lehet tölteni okos eszközre. Csak saját képeket kell feltölteni és mehet a válogatás az ellenkező nem között. Az aplikáció feldobja a regisztrált ellenkező nem tagjait sorba és kép alapján eldönthetjük, tetszik vagy nem az illető. Ha mind a ketten szimpatizáltok egymással akkor megtörténik a match és kezdődhet az ismerkedés, beszélgetés.

Őszintén szólva, nagyon primitív egy rendszer. Kapsz egy képet és ez alapján eldöntöd érdekel-e a másik. A Tinder is bizonyítja, az értékek csökkennek a mai világban.

Gondolj bele mennyire primitív! Kapsz egy képet és ennyi alapján döntöd el, érdekel vagy sem a másik. Mig a legtöbb Online társkeresők részletes profilt kell kitölteni, addig itt csak egy fényképet.

Szerinted, reálisan el lehet dönteni egy kép alapján, hogy tetszik a másik?

Hasonló értékekkel rendelkezik-e, illetek-e valóban egymáshoz?

Persze lehet mondani, hogy a találkozást előbb megelőzi egy beszélgetés, ahol fel lehet mérni a másikat, de akkor is, tényleg elég egy kép?

Pláne, hogy egymás után 5O-1OO különböző személy profilját látod. A nőknek egy nap alatt 2O-4O egyezésük van. Ebből a számból, valóban értéknek lehet tekinteni az ismerkedést.

 Szüleink csak a közvetlen környezetükben tudtak ismerkedni, így megbecsülték a randikat. Szerinted a Tinder korában értékeljük a randit? Adunk időt, hogy kialakuljon a vonzalom? NEM. Ha az első randi nem sikerül jól, jöhet a következő, mert tudom ott lesz a következő, akivel ismerkedhetem.

De akkor miért ilyen sikeres a TINDER?

Szerintem a sikere egyértelmű! A primitív módja adja a sikerét. Utazom a buszon, megnyitom a Tindert és mire elérem a célom már két egyezés is van, akivel elkezdhetek beszélgetni. Nem egyszerű?

Fekete jövőt látok, ami már most kezd valóság lenni. Mivel ilyen könnyen tudunk ismerkedni, nem értékeljük a kapcsolatokat. Az első nehézség során a legtöbben lelépnek és ahelyett, hogy megoldanák a problémát társukkal, egy újat keresnek, mert ott a Tinder. Így nem lehet harmonikus kapcsolatokat kialakítani. Minden kapcsolatban vannak problémák, melyek megoldása erősíti a kapcsolatot, de ha elmenekülünk előlük, nem tudunk mély kapcsolatot kialakítani.

Egy szónak is száz a vége, én is használtam ismerkedésre! Tetszett, nem! De mivel mindenki használja, nekem is használnom kellett. A legnagyobb veszély a 2O-ás korosztályt érinti, mert ők itt szocializálódnak. Az én korosztályok az Y generáció, még Tinder előtti korban kezdte a randizás, de a Z generáció már a Tinderen nő fel.

Hova vezet a Tinder és társai, nem lehet még tudni, de mivel optimista ember vagyok, bízom, hogy az ismerkedés bizsergető érzése vissza fog jönni a mai fiatalok körébe is.

 

Neked mi a véleményed a Tinderről? Írd meg kommentben és csatlakozz a facebook oldalhoz.

 

Szólj hozzá

Élet Tanács Online Kommunikáció Megjelenés Társkereső Tinder Buktató