2016. aug 23.

Önbecsülés Növelés 2. rész

írta: Ihász Gergely
Önbecsülés Növelés 2. rész

Önbecsülés Növelés 2. rész

 Az előző részt úgy zártuk, hogy meg kellett válaszolnod Önismereti kérdéseket. Ha ezt megtetted, akkor jobb rálátásod van magadra. Természetesen ettől a kérdéssortól még nem nőt az Önbecsülésed.

A következő rész, kicsit fájdalmasabb lesz, mert a végén ki kell lépni a komfortzónából.

comfort.jpg

Ahogy írtam, a legtöbb alacsony Önbecsüléssel rendelkező ember, sikeres az élet több területén, megtanul kiváló lenni, de mégis sokszor szorongást él át.

A fejlődéshez azonosítani kell azokat az élethelyzeteket, amikor szorongást érzek. Ez lehet a magánéletben, munkában, párkapcsolatban.

Csináld meg a következő gyakorlatot:

Vegyél elő egy üres papírt és keress egy nyugodt 30 percet. Ülj le az asztalhoz ebben a nyugodt időben és engedd, hogy a gondolataid eluralkodjanak rajtad. Arra a kérdésre kérj választ magadtól:

 Milyen helyzetekben, nem vagyok magabiztos, milyen helyzetekben érzek szorongást?

 Ha lelkiismeretesen csináltad a feladatot, akkor most rendelkezel egy listával. A lista birtokában már tudod melyek azok az élethelyzetek, melyek megélésén változtatni kell. Fontos, hogy általában ezek olyan helyzetek, amiket általában a Kis Önbecsüléssel rendelkező emberek kerülnek, de ha szembe néznének vele, sikeresebbek lennének.

A lista birtokában, következő gyakorlatként írd le, hogy a leírt helyzetekben hogyan szeretnél ideálisan viselkedni.

 A mai cikkben két feladatot is kaptál. A záró részben előre elárulom a vizualizáció és a gyakorlás lesz középpontban.

Szólj hozzá

Tanács Eredmény Siker Célok Önbecsülés Magabiztosság