2016. aug 09.

Felnőttkori szorongás az Önbecsülés hiánya

írta: Ihász Gergely
Felnőttkori szorongás az Önbecsülés hiánya

Felnőttkori szorongás az Önbecsülés hiánya

 

Az előző cikkben, felvezettem, hogy a legtöbb Önbecsülési probléma a gyermekkorból ered. Akkor védtelenek voltunk és gyakran visszaéltek ezzel az osztálytársaink, tanáraink, szüleink.

onbecsules_2.jpg

Mire Felnőttek leszünk sokunknál minden napos lesz a szorongás érzése. A szorongás az Önbecsülés hiányából ered. Olyan berögződés, hogy képtelenek vagyunk megoldani élethelyzeteket, családba, munkahelyen, párkapcsolatban.

A szorongás következménye, hogy elfogadóvá válunk. Mivel gyermekként nem tanultunk meg kiállni magunkért, ezért felnőtt korunkra sincs mintánk, hogy ezt miképpen csináljuk.

Felnőtt létünk legnagyobb része a megalkuvásról szól. Elfogadjuk a diktátor főnököt, folyamatosan megcsaló, szóban bántó élettársat.

Ha egyszer, nem mondjuk, hogy elég, és változtatni akarunk, az egész életünk egy rémállommá válik.

Két utat látok, rémálom életet vagy kezünkbe vesszük az irányítást és elkezdjük felépíteni az önbecsülésünket.

Az építkezés nem egyszerű, mert fel kell eleveníteni a gyermekkori sérelmeket is és szembenézni a jelennel, de a jutalom több, amit az út bejárásával nyerünk.

A következő cikkek, tanácsokat tartalmaznak arról, hogy miképpen induljunk el az úton, hogy felépítsük az Önbecsülésünket. Tarts velem és segítek változni.

Szólj hozzá

Eredmény Szorongás Önbecsülés Magabiztosság Kiegyensúlyozottság