2016. aug 30.

Önbecsülés növelése- Befelyező rész

írta: Ihász Gergely
Önbecsülés növelése- Befelyező rész

Önbecsülés növelése befelyező rész

 Az előző két cikkben közösen elindultunk egy úton, hogy növeljük az Önbecsülést. Előszőr jobb Önismeretre tettünk szert, majd megnéztük mely helyzetekben érzed szorongva magadat.

onbecsules_vegso.jpg

Ez a befelyező rész arról szól, hogy miképpen tudod kezelni megfelelően a szorongó helyzeteket.

Erre a legjobb módszer a vizualizáció.

A folyamat egyszerű, mindenki meg tudja csinálni.

Válasz ki egy olyan helyzetet a listádból, ahol szorongást érzel. Elevenítsed fel, hogy régebben abban a helyzetben hogy viselkedtél, mit éreztél. Ha ez megvan, akár papírra le is írhatod. Engedd, hogy az érzések átjárják a tested. Ha ez megvan, most átírjuk a szorongó helyzet forgatókönyvét.

A legjobb, ha leírod a következőket. Most gondold ki, hogyan szeretnéd érezni magad, hogyan szeretnél viselkedni Magabiztosan, Önbecsüléssel telve a kiválasztott helyzetben. Írd le, hogy viselkedsz, milyen érzés fog el. Ezzel vizualizáljuk a kívánt eredményt. A kiemelkedő sportolok is élnek a vizualizáció eszközével, mert tudósok bebizonyították, hogy a vizualizáció során, ugyan olyan agyműködés végződik, mintha valóban történne az esemény.

Azzal, hogy egyszer vizualizáltad a szorongó helyzet pozitív kimenetelét, még a való életben nem fog egyszerre pozitívvá átalakulni a szorongó helyzet. Most el kell kezdeni átírni a berögzött forgatókönyvet. Ez a komfortzónádból való kilépéssel jár együtt. Az Önbizalom növeléséhez, gyakorolni kell a helyzeteket.

Az eszközök birtokában vagy már most, hajrá változtasd meg az életed.

Köszönöm, hogy velem tartottál a sorozatban és bízom, hogy segítségedre lehettem.

Szólj hozzá

Félelem Tanács Fejlődés Siker Önismeret Önbecsülés Paradigma