2016. aug 04.

5 tipp, hogy javítsam munkahelyi kapcsolataimat

írta: Ihász Gergely
5 tipp, hogy javítsam munkahelyi kapcsolataimat

5 tipp hogy javítsam munkahelyi kapcsolataimat

Az alvás után a legtöbb időd a munkahelyünkön töltünk. Ez az idő lehet élvezetes, de horror is. Ez nagyban függ attól, milyen kapcsolatot alakítunk ki munkatársainkkal. Sokszor barátságok születnek, de van, hogy nem tudunk kijönni kollégánkkal.

5_tipp_hogy_javitsam_munkahelyi_kapcsolataimat.png

Tökéletes munkahelyi kapcsolatok nincsenek. Mindenkivel nem jöhetünk ki, de tehetünk azért, hogy ne ellenséges legyen a kapcsolat.

 

Nézzük meg, mit tehetünk a jobb kapcsolatokért.

 

  1. Tiszteld a másik tudását

A kiállhatatlan kollégának is van olyan tudása, ami előre viszi a vállalkozást, különben nem dolgozna ott. Ismerd meg, mik ezek a képességek melyekben kiváló a kollégád. Ha kiismerted, adj hangot ennek, Őszintén dicsérd meg. Nincs olyan ember, aki az adott munkakörben, nem csinál valamit jól! Vegyük a kereskedelmet, lehet, hogy kollégád kibeszél a hátad mögött, de a panaszos ügyfelet, nála jobban senki sem kezeli. Értékeld ezt a képességét.

  1. Hallgasd meg és figyelj rá

Az ember alap igénye, hogy fontosnak érezze magát, hogy érezze meghallgatják. Lehet, hogy első próbálkozásra nem fog megnyílni neked, de ha folytatod a kíváncsiságodat, biztos, hogy utóbb megnyílik neked. Ha érzi az őszinte érdeklődést, nem lesz zárkózott veled szemben.

  1. Védd meg, ha nincs jelen

Gyakori, hogy a munkatársak kibeszélik egymást. Te ne tegyél így! Ha előtted kritizálják a munkatársad álljál ki mellette. Biztos, hogy vissza fogja hallani és értékelni fogja.

  1. Az együtt működésetek keretét határozzátok meg

A legtöbbször azzal a kollégával is együtt kell dolgozni, akivel nem jöttök ki jól. Ekkor a munka érdekében a legeredményesebb, ha szabályozzátok az együttműködést. Légy te a proaktív és írd le mit és hogyan vársz el és te is határozd meg, mit várhat el tőled.

  1. Dicsérd meg a főnök előtt

Megbeszéléseken, csoportos beszélgetéseken, mindig van lehetőség a főnök előtt megdicsérni a kollégát. Minden alkalmazott, igénye, hogy értékelje a főnöke. Legyél te aki megdicséri a főnök előtt.

 

Vannak olyan emberek akikkel, bármit csinálsz nem tudsz kijönni! Nincs olyan ember, aki mindenkivel ki tud jönni. Ilyenkor nem tehetsz mást, mint elfogadni a helyzetet. Amit tudnod kell, hogy ez a viselkedés nem ellened irányul, mert te egy értékes ember vagy. Ha a másik venné a fáradtságot, biztos ő is látná, mennyire értékes vagy!

Szólj hozzá

Tanács Fejlődés Állás Tipp Siker