2016. júl 31.

Hogyan használjam az Istagramot, hogy hozzásegítsen lehetőségekhez

írta: Ihász Gergely
Hogyan használjam az Istagramot, hogy hozzásegítsen lehetőségekhez

Hogyan használjam az Istagramot, hogy hozzásegítsen lehetőségekhez

Azt gondolom, hogy ma már a Facebook és Linkedin mellett az Instagramot is tudatosan tudjuk használni, hogy új lehetőséget nyisson meg előttünk.

 instragam.png

Te is gondolkodtál már, hogy hogyan tudod az Instagramot kihasználni előnyödre?

Szeretnéd használni, de nem tudod milyen tartalmat osszál meg?

 

Miért jó a közösségi média?

Itt is elmondom, hogy szerintem a közösségi média nem ellenség, ha tudatosan használjuk, segíthet, hogy új lehetőségekhez jussunk, akár új munkahely formájában. De ehhez az kell, hogy tudatosan használjuk és ne a barátunkat kövessük a tartalmak megosztásában. A tudatos közösségi média használat építeni tudja a megítélésünket és verseny előnyhöz juttat minket. Ha ügyesen használjuk, minket keresnek meg lehetőségekkel, új állással vagy ha interjúra készülünk, építi a megítélésünket.

 

Mi is az Intagram?

Az Instagram egy kép megosztó közösségi felület, aminek elsődleges célja életérzések, életpillanatok megosztása. Magyarországon most van a felfutási időszaka, egyre népszerűbb, de még nem érte el a Facebook népszerűségét. Már az üzleti élet is felfigyelt a jelentőségére és egyre több vállalkozás használja, hogy építse a brandjét.

 

Melyek a legfőbb tartalmak melyeket megosztunk Instagramon?

 

Munkahelyi életképek kollégákkal

Láthatóvá válik, hogy közösségi ember vagy a munkahelyeden is, így a leendő munkahelyed látja, hogy könnyen be tudsz illeszkedni egy csapatba és megvan a megfelelő szociális képességed

 

Konferenciák és képzések melyeken részt vettél

Ha részt veszel ilyen eseményen, készíts képet, mert ebből is látják, hogy fontos neked a személyes fejlődésed. Egyértelműen plus pont az új munkaadó szemében.

 

Képek családdal és barátokkal

Újfent a szociális érzékenységedet mutatják ezek a képek. A munkaadónak mindig fontos, hogy szociálisan érzékeny lény tudjál, új kapcsolatokat építeni és fenntartani a régi kapcsolatokat

 

Könyvek melyeket olvasol és hobbi tevékenységek

Ha megosztasz könyveket, melyeket épp olvasol vagy képeket épp mikor a hobbidat űződ, látni fogják, hogy kiegyensúlyozott élet követsz. Senki se akar egy depressziós munkatársat alkalmazni.

 

Több egyéb tartalmat is megoszthatsz, utazásról, magadról, élethelyzetekről, a lista végtelen. Azokat emeltem ki, melyek a legjobban segíthetnek új lehetőséghez, akár új munkahelyhez juttatni téged.

Szólj hozzá

Tanács Fejlődés Állás Tipp Eredmény Siker Célok