2016. júl 06.

3 Dolog, amitől rettegnek a cégek toborzás során

írta: Ihász Gergely
3 Dolog, amitől rettegnek a cégek toborzás során

fejvadasz.jpg3 Dolog, amitől rettegnek a cégek toborzás során

 

Arról sok helyről hallani, hogy mitől retteg egy pályázó mikor állást keres, de arról keveset, hogy a munkáltató és a fejvadász ugyan úgy fél, akár bevallják akár nem.

Tudod, mennyibe kerül egy új dolgozó kiválasztása és betanítása? Cég mérettől, pozíciótól, hirdetéstől függően, több száz ezer forinttól milliós nagyságrendig terjed.

Ezt valaki már mondta neked?

Akkor nézzük mitől is félnek a cégek

  1. A jelölt próbaidő alatt elmegy.

Egy kiválasztási folyamat több hónapig is eltarthat, míg a cégnek meg kell oldani az üres pozícióval járó feladatokat. Ez plusz munkát jelent a cégen belül. Ezek után találnak egy megfelelőnek bizonyuló jelöltet, akit elkezdenek kitanítani és hopp a próba idő alatt távozik. Ekkor újra elkezdődik a kiválasztási folyamat, amely újra idő és pénz a végnek.

  1. Az Új munkavállaló bizalmas információkat visz el.

Elkerülhetetlen, hogy már a betanulási időszak alatt a munkavállaló bizalmas információ birtokába jut. A munkavállaló akár meg is teheti, hogy átmegy a konkurenciához a bizalmas információkkal vagy jó pénzért eladja. A mai éles versenyben minden előny számít cégek között.

  1. A munkavállaló hazudik a képességeiről.

A cég sokszor nem tudja felmérni mennyire őszinte a pályázó. Sokan, akik jól el tudják adni magukat, képesek megtéveszteni a fejvadászt, céget. Ekkor a cég jön rá a próbaidő alatt, hogy nem megfelelő a jelölt. Ekkor újra kell kezdeni a keresést, ami újra idő és pénz.

 Látod, nem csak neked vannak félelmeid, mikor állásra pályázol, a cégnek, fejvadásznak ugyan úgy.

Szólj hozzá

Félelem Fejlődés Állás Fejvadász Eredményesség