2016. júl 13.

Jobb emberi kapcsolatok, de hogyan?

írta: Ihász Gergely
Jobb emberi kapcsolatok, de hogyan?

disc.jpgNagybányai Nagy Olivér, Pongor Orsolya, Hadarics Márton- DISC A mindennapi kommunikáció és viselkedés titka

 

Nem kell oldalak írni arról, hogy milyen fontos a kommunikáció, mindannyian tudjuk. A helyes kommunikáción múlhat, egy állás, egy üzlet, egy kapcsolat. A kommunikáció az egyik kulcsa annak, hogy miképpen boldogulunk a mai világban. A kommunikáció körbevesz minket. Szóban, írásban, rádióban, tv-ben, digitálisan.

A következő könyv amit ajánlok az a DICS alapú kommunikációt mutatja be. Már a Görögök megfigyelték, hogy mi emberek különbözőek vagyunk, máshogy kommunikálunk, máshogy hatnak ránk a szavak. Ők is már embertípusokat határoztak meg. 

 Hippokratész a következő típusokat különítette el:

  • Kolerikus: Tetterősség, indulatosság
  • Melankolikus: Gondterheltség, visszafogottság
  • Flegmatikus: Nem törődőmség, lassan keletkező érzelmek
  • Szangvinikus: Vidámság, szalmaláng érzelmek

Hippokratész megfigyelései bizonyították, hogy egyszerűen jobban tudunk kijönni társainkkal, ha felismerjük személyiség típusát és hozzá alkalmazkodunk.

A modern tudomány folytatta Hippokratész kutatásait és újabb irányzatok alakultak ki. Az egyik ilyen irányzat a DISC személyiség tipológia. Az emberek személyiségét két dimenzió alapján vizsgálja. Extroveltált-introveltál, feladat-kapcsolat orientáltság.

A könyv, amit kiváló magyar írók írtak bevezet minket a DISC alapú kommunikáció rejtelmeibe, hogyan tudunk sikeresebben kommunikálni társainkkal. A könyvet három részre lehet bontani. A bevezető után, ahol megismerkedünk a DISC történetével és a személyiség tipológia alapjaival, a könyv rátér a DISC típusokra. Részletesen bemutatja a 4 főtípust és hogy mi jellemző rá. A Könyv vége esettanulmányokat tartalmaz, hogy a való életben, különböző helyzetekben, hogyan használták a DISC rendszerét.

Aki nagyobb sikereket akar elérni a kommunikációja fejlesztésével vagy épp konfliktusban van valakivel és nem tudja, miért nem tudja feloldani, annak ajánlom ezt a könyvet.

Szólj hozzá

motiváció Tanács Könyv Ajánló Kommunikáció Siker Disc Paradigma Személyiség típus