2016. jún 26.

5 Dolog, amit eredményes emberek máshogy csinálnak

írta: Ihász Gergely
5 Dolog, amit eredményes emberek máshogy csinálnak

siker06_24.jpg5 Dolog, amit eredményes emberek máshogy csinálnak

Te is találkoztál olyan emberrel, aki megdöbbentet téged, hogy ugyan annyi idő alatt mennyivel több dolgot tudott elvégezni, vagy kevesebb idő alatt eredményesebb lenni. Nem szupermanek ezek az  emberek, csak megtanultak, 3-5 olyan praktikát, amivel eredményesebbek tudnak lenni.

Nézzünk 5 ilyen szokást, amivel te is eredményesebb lehetsz:

  1. Először nyeld le a békát:

Az eredményes emberek először mindig a legnehezebb, legutálatosabb feladatot végzik el a nap folyamán. Reggel, amikor még frissek, megcsinálják ezeket a feladatokat és utána már jöhetnek az élvezetesebb feladatok. Nincs olyan ember, aki az összes feladatát kedveli. Az eredményes emberek is szembe néznek azzal az érzéssel, hogy utálnak egy bizonyos feladatot. A különbség az, hogy megtanulják lenyelni a békát. Megcsinálni akkor is a feladatot, amikor nem fáj rá a foguk. Reggel ezzel kezdenek.

  1. Szenvedélyednek élj:

Találd meg azt a területed, ami a szenvedélyed. Általában nem elsőre megy, több év kell hozzá, több dolgot kipróbálni, de ha nem adod fel, megtalálod azt a területed, ami a szenvedélyed. Ha a szenvedélyednek élsz, a munka is könnyebben megy. Nem munkának, hanem hivatásnak éled meg és határtalan élvezetet érzel közben.

  1. Limitáld a TV nézést:

A TV leegyszerűsíti az életet, mert csak bambulni kell, de bele gondoltál mennyi mindent tudnál az idő alatt tenni, míg nézed a TV-t? A TV meg tudja ölni az eredményességet, olyan helyzetet teremt amikor elhiszed, hogy minden jó. A TV hatással van rád. A sorozatok olyan világot festenek fel ami nem a valóságra épül. Előbb-utóbb azt fogod elhinni amit látsz. Tapasztaltból beszélek, mert fiatalként rengeteget néztem a TV-t. Olyan paradigmáim alakultak ki, tökéletes emberekről melyek nem a valóságra épültek. Több évem elment, hogy ezeket a megtanult hiteket eltüntessem az életemből.

  1. Találj mentort, edzőt

Az eredményes emberek nem restellik az időd, hogy megtalálják azokat a tapasztaltabb embereket akik segíteni tudnak nekik a fejlődésben, céljaik elérésében. Az Él sportolok is edzői stábbal dolgoznak, mert tudják csak így maradhatnak az élvonalban. Ha a sportolok megteszik, te miért nem keresel egy edzőt, mentort? Egy mentor éveket tud spórolni neked a fejlődésben, mert ami előtted áll, azt ő már meg tapasztalta és tud segíteni, elkerülni ugyan azokat a hibákat.

  1. Szűrd az információkat

A mai világban folyamatosan érnek az impulzusok, mindenki a figyelmedet akarja. Nagyszüleink életéhez képest ma már többszörösen több információ ér minket. Ez nagy teher az emberi agynak, mert neki fel kell dolgoznia ezeket az információkat. Az agy nem válogat, mindennel foglalkozik ami a figyelmébe kerül. Miért terheled folyamatosa. A hírek ha megfigyeled csak sokkoló információval vannak tele, miért? Mert csak ezek az információk keltik fel a leterhelt figyelmed. A hírek csak elrontani tudják a hangulatod, építeni nem. Ha valami fontos történik a világban úgyis értesülsz róla. Én azt szoktam csinálni, mikor taxiba ülők megkérdezem a sofőrt, milyen érdekes hírt hallott az adott napon. Így gyorsan tájékozódóm és egy jó beszélgetés is kialakul

Szólj hozzá

Time Tipp Eredmény Motiváció Eredményesség Paradigma Kiegyensúlyozottság